Ingredients:
1/4 de litre dell llet
200 g de farina blanca
200 g de mantega
1/2 llimona
5 ous
sucre i sal
sucre en pols
Elaboració
Per fel la pasta dels bunyols o les lioneses ( que també se'ls coneix per aquest nom) abocam la llet dins un casso i hi afegin la matega. Anam remenant fins que arranqui el bull..Després hi afegim la farina per escaldar-la i la treim del foc. Hi rallam una mica de pell de llimona damunt i seguim remenant.
A continuació anam tirant un ou, i ho remenam, i així anam repetint fins afegir els 5 ous sencers. Quan estan i veim a la cullera s'aguanta tota sola, agafam la pasta i amb una cullera anam fent els bunyols amb oli ben calent. Després els servirem amb molt de sucre per damunt.
També es poden fer al forn, emprant la mateixa pasta, posant-les damunt una placa de forn primer a 200 ºC i després baixant a 180ºC, uns 10-12 minuts.
No hay comentarios:
Publicar un comentario